Wie is Mieke van Tienen?

Mieke van Tienen is als kinderen- en jongerentherapeute betrokken bij "Franken scheidingsbemiddeling”. Mieke is ruim 25 jaar in het basisonderwijs werkzaam geweest in alle groepen en diverse functies. In de dagelijkse praktijk maakte zij mee hoe moeilijk kinderen het kunnen hebben in echtscheidingssituaties of deze nu van recente datum waren of al wat langer geleden. Vooral hoe kinderen in een loyaliteitsconflict kunnen komen met schuld en schaamte heeft haar erg geraakt.

Kinderen hebben vaak geen plek om dit met anderen te delen, erover te praten of zelf actief mee te denken over hun positie in de scheiding. Vooral bij moeizame echtscheidingen en hun gevolgen lijden kinderen.

Dit heeft er toe bijgedragen dat zij in Amsterdam aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie de studie voor kinder therapeute heeft afgerond en de specialisatie voor jongeren. Ook voor KIES-coach is zij gecertificeerd.

Nu ervaart zij haar therapie praktijk , wanneer kinderen later met klachten komen, welk een impact een scheiding op kinderen heeft en wat de gevolgen op langere termijn kunnen zijn.

Dat is ook de reden dat zij het belangrijk vindt kinderen in een vroeg stadium van de scheiding aandacht en een stem te geven, zodat zoveel mogelijk problemen nu en op latere leeftijd voorkomen kunnen worden.

 

Voor meer informatie verwijs ik U naar de website; www.kindertherapie-oostbrabant.nl